AKSARAY / SULTANHANI - Sultanhanı Şehit Ahmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu

Sultanhanı Şehit Ahmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu

ZAFER MAH. ALAADDİN KEYKUBAT CAD. NO26/2 SULTANHANI/AKSARAY
Egitimi hayat felsefesi haline getiren kurum olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda okulumuzda bulunan tüm bireylerin; kendisine, ailesine ve insanlığa yararlı, üretken, kendi ayakları üzerinde durabilen, soran, araştıran, gelişen teknolojiye ayak uyduran, takım çalışmalarına yatkın, bilim, spor ve sanatla iç içe, kendisiyle ve çevresiyle barışık, sevgi dolu, çagdaş nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
Aksaray GSİM 2022-2023 Yılı Küçük Erkekler Voleybol İl İkinciliği/ Aksaray GSİM 2022-2023 Yılı Küçük Erkekler Masa Tenisi İl Üçüncülüğü/ Aksaray GSİM 2022-2023 Yılı Küçük Erkekler Kros İlçe İkinciliği/ Aksaray GSİM 2022-2023 Yılı Yıldız Erkekler Kros İlçe İkinciliği/ Aksaray GSİM 2022-2023 Yılı Yıldız Kızlar Kros İlçe İkinciliği/ Sultanhanı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2022-2023 Yılı Bilgi ve Genel Kültür İlçe İkinciliği/ Sultanhanı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2018-2019 Yılı 1. Bilgi ve Genel Kültür İlçe İkinciliği/ TAP işbirliği ile yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası 2019 Yılı İlçe Birinciliği
09.00-16.00
KALORİFER-DOĞALGAZ
Ulaşım
Aksaray-Sultanhanı, Sultanhanı-Aksaray arasında her saat başı karşılıklı olarak toplu taşıma araçları hizmet vermektedir.
Servis Bilgisi
İl merkezinden okulumuza gelen öğretmenlerimize ait özel öğretmen servisi mevcuttur. Köy ve Kasabalardan gelen öğrencilere yönelik taşıma servisi mevcuttur.
Yerleşim Yeri
İlçe merkezinde Konutların ısınmasında doğalgaz kullanılmaktadır. İlçe merkezinde temel ihtiyaçları karşılamak için market ve lokanta imkanları mevcuttur. İl merkezine yarım saat, Konya merkeze bir saat uzaklıkta ve anayol üzerinde bir ilçe konumundadır.
Okulumuz İlçe merkezindedir. İl merkezine uzaklığı 45 km´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz ilçemiz genelindeki okullar arasında liselere öğrenci yerleştirme açısından başarılı durumdadır. 2022-2023 Eğitim-öğretim yılında 1 tane Fen Lisesi, 1 tane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 9 tane Merkezi sınav sonucu ile öğrenci alan Anadolu Lisesi olmak üzere Merkezi sınav sonucu ile toplamda 11 öğrenci liselere yerleşmiştir. Yerel yerleştirme ile de toplamda 27 öğrenci örgün eğitim verilen liselere yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz spor salonunda çeşitli branşlardan kurs vb. faaliyetler yürütülmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz Spor Salonuna 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Planetaryum Kuruldu ve Öğrencilerimiz Faydalandılar.
Proje Çalışmaları
Okulumuz 2021 yılında yürütülen eTwinning projesi ortağı olarak Avrupa Kalite Etiketi ve Ulusal Kalite Etiketi ödülü almaya hak kazanmıştır.